donderdag 27 februari 2014

CASE

Ik was laatst een beetje inspiratieloos voor een hele nieuwe kaart en toen heb ik de oude seizoenscatalogus gepakt en deze op een willekeurige pagina (met kaarten) opengeslagen, dat was deze pagina:
Daarna heb ik de eerste kaart waar mijn oog opviel na gemaakt oftewel ge-CASE't. Dit was mijn voorbeeldkaart:
Uiteraard heb ik de kaart aangepast naar een niet kerstkaart, want ik vind het toch nog wel veel te vroeg voor nieuwe kerstkaarten, en dit is het resultaat geworden:
Stempels: Express Yourself Hostess Set, Mosaic Madness
Ponsen: Decorative Label Punch
Kleuren: Pear Pizzazz, Crushed Curry, Calypso Coral
Overig: Illuminate Glimmer Watermark Stampin' Pad, Basic Black Classic Stampin' Pad, Designer Buttons (Subtles/Calypso Coral), Baker's Twine (Calypso Coral), Eastern Elegance Designer Series Paper

dinsdag 25 februari 2014

Boekenlegger

Deze keer heb ik een boekenlegger gemaakt. Ik ben dol op lezen en gebruik regelmatig bonnetjes en andere papiertjes als boekenlegger, maar dat hoeft nu niet meer met deze schattige boekenlegger met wijze uil! Nu maar genoeg maken voor alle keren dat ik er eentje kwijtraak...

De tag is gemaakt van een strook Island Indigo van 2 inch, of 5,1cm en geponst met de nieuwe Scalloped Tag Topper Punch.
Het stukje Chevron Ribbon is vastgezet met een stukje Baker's Twine dat door een knoopje en een geponst bloemetje is gestoken eb daarna vastgeknoopt.












Met deze boekenlegger wil ik meedoen met de SU-per challenge # 29 Tag it!


Stempels: Sweetely Framed Hostess Set

Ponsen: Owl Builder Punch, 4,4 cm Scallop Circle Punch, Decorative Label Punch, Petite Petals Punch, Scalloped Tag Topper Punch, ronde hoekenpons
Kleuren: Island Indigo, Daffodil Delight, Baked Brown Sugar, Smokey Slate
Overig: Chevron Ribbon (Island Indigo), Baker's Twine (Whisper White), Designer Button (Subtles), Eastern Elegance Designer Series Paper



Faux Dip-Dye Technique

Vandaag weer een filmpje van Stampin' Up! Dit keer over het verven van bijvoorbeeld lint, maar dan zonder het in verf te dopen. Dit is een hele leuke techniek.







dinsdag 18 februari 2014

Spiral Flower Originals Die

Dit is het filmpje van Stampin' Up! dat hoort bij de de Spiral Flower Originals stans waar ik het in de vorige post het over heb gehad.
Met deze stans kunt je prachtige papieren bloemen maken voor op cadeaus en kaarten.


Veel plezier!

zondag 16 februari 2014

Pizzadoos

Vandaag aan de slag gegaan met een patroon voor een Pizzadoosje waar vier waxinelichtjes in kunnen. Dit is hem geworden:

Het patroon komt uit Engeland van Pootles.co.uk, Hier kun je ook een filmpje vinden van hoe zij het doosje heeft gemaakt. De maten waren in inches, maar omgerekend was het een doosje van 7,5 bij 7,5cm en 2,5cm hoog. Om er vier waxinelichtjes in te laten passen heb ik de maten aangepast naar 8x8cm en 2cm hoog. Voor deze maten heb je papier nodig van 22x16cm  en moet je rillen op:
Lange kant: 2-10-12-20 cm
Korte kant: 2-4-12-14 cm

Voor de de gedeelten die je in moet knippen en weg moet knippen verwijs ik toch even naar het filmpje, want dit is veel duidelijker dan wanneer ik er hier een beschrijving van geef, het zelfde geldt voor het plakken.

De bloem die op het doosje is geplakt bestaat uit een Strawberry Slush bloem van de Mixed Bunch set en een opgerolde bloem.
Hiervoor gebruik je de grootste cirkelpons (6,4cm) en daarna knip je de cirkel tot een spiraal, maar je kunt ook de nieuwe Spiral Flower Orginals Die en de Big Shot gebruiken, dan krijgt je bloem 'echte' blaadjes, maar het principe is hetzelfde.
Je kunt je spiraal van binnen naar buiten oprollen of van buiten naar binnen, zelf begin ik altijd aan de buitenkant met een tandenstoker om een mooi beginnetje te maken. Als je de bloem hebt opgerold plak je met een glue dot het laatste stukje aan de onderkant vast. Ik gebruik geen vloeibare lijm omdat dan je bloem los kan schieten voordat de lijm droog is en dan kun je overnieuw gaan rollen.
Als je voor de bloem het Core'dinations Cardstock gebruikt kun je als je de bloem hebt opgerold deze ook nog schuren zodat hij verschillende tinten krijgt en er levendiger uitziet.

Stempels: Mixed Bunch (W128442/C125537)
Kleuren: Very Vanilla, Old Olive, Strawberry Slush
Overig: Blossem Punch (125603), Circle Punch 6,4cm (120906), Decorative Label Punch (120907)

vrijdag 7 februari 2014

SAB - Life On The Go

Ook in de nieuwe Lentecatalogus is een This & That Journal opgenomen zodat je alle belangrijke dingen in je leven kunt bijhouden.
Dit keer is het boekje uitgevoerd in vrolijke lente/zomerkleuren, namelijk Baked Brown Sugar, Coastal Cabana, So Saffron, Tangerine Tango en Very Vanilla.



Zelf ben ik het boekje aan het vullen met foto's en verhalen van het verbouwen van mijn eerste huisje, en het wordt echt een leuk aandenken.


Retro Refresh This & That Journal
€ 13,50
132998
Make Note This & That Rotary Stamp
€ 6,95
133370
Retro Refresh This & That Designer Washi Tape
€ 5,95
133001
Retro Refresh This & That Designer Stickers
€ 5,95
132999

zondag 2 februari 2014

Petite Petals Bundel

Hier is dan het kaartje waar iedereen al een klein stukje van gezien heeft. De bloemetjes zijn gestempeld op Whisper White cardstock en met de Petite Petals Punch uitgeponst en daarna op een klein kaartje van Very Vanilla Cardstock geplakt.

Stempels: Petite Petals Stamp Set (W133152/C133155)
Kleuren: Pistachio Pudding, Strawberry Slush, Pumpkin Pie, So Safron, Early Espresso, Very Vanilla, Whisper White.
Overig: Petite Petals Punch (133322) Pistacio Pudding Stampin' Write Marker, Stampin' Dimensionals,

Aanbieding
Petite Petals Stamp Set + Petite Petals Punch als bundel met 15% korting
Hout € 29,50 (134821)
Clear € 26,25 (134822)