zondag 22 november 2015

Haakwerk

De afgelopen periode ben ik met wat andere dingen bezig geweest dan met Stampin' Up! Ik ben aan het haken geslagen en na een vest voor mijzelf heb de volgende twee dekentjes gehaakt.

 


De eerst deken is een eenvoudige granny square, maar dan rechthoekig in plaats van vierkant. De deken is 80x100cm en is heerlijk zacht. Perfect voor in een kinderwagen of buggy. Lekker in de komende koude tijd om je kindje warm te houden. De deken is gemaakt van 100% acryl.

Het idee voor een een rechthoekige granny square heb ik van Pinterest, waar ik hiervoor een keer een tutorial tegen kwam en deze gelijk wilde uitproberen.

De tweede deken is wat fijner, van dunner acrylgaren gemaakt, in een schelpjes patroon. Deze deken is vierkant en meet 80x80cm. De strepen zijn gebaseerd op het patroon dat ik gemaakt heb met de Biscuits & Jam - Stripe Generator, een ideale website als je geen 100% vertrouwen hebt in je eigen vermogen om de volgorde van kleuren te bepalen. Je geeft aan welke kleuren je hebt, welke strepen je wilt en vervolgens komt de generator met een volgorde, met voorbeeld. Vind je dit niks, dan laat je de pagina verversen en hupsakee een nieuw patroon.
De initialen in de hoek zijn erop genaaid en zijn volledig naar wens aan te passen en komen van Youtube.

Ik hoop dat ik jullie hier ook mee geïnspireerd heb, al is het niet om te gaan haken dan toch met leuke kleurcombinaties. Mocht je een van de dekens willen hebben, dat kan want deze zijn te koop, ik kan dan uiteraard de initialen aanpassen naar wens.