donderdag 15 december 2011

Kerst

Dit keer eventjes wat anders, aangezien de Sint de deur uit is is het tijd om mijn kerstdorpje op te zetten. Het dorpje is in de loop der jaren een beetje groot geworden en ik mag nu dus ook geen huisjes kopen.

Groetjes Sandra

donderdag 1 december 2011

Vintage Kerstmis

Tijdens de Kreadoe heb ik papier uitgezocht voor mijn kerstkaarten, waaronder het vintage kerstpapier van Cart-us. Het is echt ouderwets kerstpapier met kerstkransen, kerststerren (de bloemen), kerstkaarten. Het papier heeft mooie warme kleuren en past daardoor feestperiode.
Ook hoort er bij deze lijn hele schattige hulstblaadjes met besjes. Die heb ik gecombineert met besje dat eigenlijk in een kerststukje hoort en een zelfgerold kaarsje. Het kaarsje is heel makkelijk te maken. Je neemt een strookje papier, je kunt gewoon een restje nemen, en dit rol je zo strak mogelijk op het einde plak je met dubbelzijdigtape of lijm in elkaar. Tape vind ik het prettigste omdat het niet hoeft te drogen en gelijk vast zit. Vervolgens plak je met een beetje lijm een lontje in het midden van je rolletje. Voor het lontje kun je een stukje touw gebruiken of iets anders wat erop lijkt. Nadat ik het kaarsje goed had laten drogen heb ik het bespoten met Glimmermist zodat het lekker gaat glimmen, helaas is dit niet zo goed te zien op de foto.
De hoekjes van de 'kerstkaartjes'  heb ik een beetje omgerold zodat ze er echt verweerd en oud uitzien. Om Tilda iets meer te laten sprankelen heb ik in de lucht om haar heen eerst stipjes gemaakt met aquarelpotloden en daarna hier en daar stipjes gezet met Stickels (Frosted Lace & Silver). Bovenin in het hoekje nog een glitterroostje van de Boekenvoordeel en klaar is de kaart!
Met deze kaart doe ik mee met de TOMIC challenge.
Hier nog een paar foto's en veel hobby plezier,
Sandra