Deze taart heb ik gemaakt voor de trouwdag van mijn ouders, aangezien er niet heel veel gasten kwamen heb ik een klein taartje van 7 inch (ongeveer 17 cm) gebakken. De taart bestaat uit biscuitdeeg (Funcakes) en is gevuld met sinassappelbotercrème. Dit is gewone botercrème met daaraan Lorann Bakery Emulsion Sinassappel. De hoeveelheid die je toe moet voegen hangt af van hoe sterk je de smaak wilt hebben, begin met ongeveer 1 theelepel en blijf proeven!
De taart is bekleed met rood fondant en vervolgens heb ik de lijnen gespoten met zwarte icing van Wilton. De icing die uit de tube komt is te dik om met een klein spuitmondje (PME nr 1,5) te spuiten en heb ik eerst verdund met water. De lijntjes van de ingewikkelde patronen zijn nog wat beverig, maar de lijnen bovenop de taart zijn al een stuk vaster. Ik weet zeker dat ik na nog een paar taarten spuiten een vast hand heb en strakkere lijntjes spuit.
De duifjes zijn gemaakt van marsepein met behulp van de plungers van PME en vervolgens gedust met gouden edible silk.
De witte royal icing roosjes had ik nog liggen van de vorige keer dat ik icing gemaakt had. Het is heel handig om roosjes te hebben liggen. Als je royal icing hebt gemaakt kun je van de restjes de roosjes spuiten en deze gebruiken als je ze nodig hebt. De roosjes zijn heel lang te bewaren.
De gouden swirls boven op de taart waren een experiment. Ze zijn gespoten met Wilton sparkle gel. Ik dacht dat uit deze tube een dun lijntje zou komen maar het blijkt dat er een dikke lijn uit komt en de gel hard ook niet uit, maar blijft zacht. Ik had deze gel nog nooit gebruikt, maar nu weet ik dus hoe het werkt. Ik denk dat ik het zeker voor de kerst nog een keer ga gebruiken.
Ik heb veel complimenten gehad thuis met deze taart en ik hoop dat jullie hem ook mooi vinden.
Groetjes Sandra
Geen opmerkingen:
Een reactie posten