zondag 16 februari 2014

Pizzadoos

Vandaag aan de slag gegaan met een patroon voor een Pizzadoosje waar vier waxinelichtjes in kunnen. Dit is hem geworden:

Het patroon komt uit Engeland van Pootles.co.uk, Hier kun je ook een filmpje vinden van hoe zij het doosje heeft gemaakt. De maten waren in inches, maar omgerekend was het een doosje van 7,5 bij 7,5cm en 2,5cm hoog. Om er vier waxinelichtjes in te laten passen heb ik de maten aangepast naar 8x8cm en 2cm hoog. Voor deze maten heb je papier nodig van 22x16cm  en moet je rillen op:
Lange kant: 2-10-12-20 cm
Korte kant: 2-4-12-14 cm

Voor de de gedeelten die je in moet knippen en weg moet knippen verwijs ik toch even naar het filmpje, want dit is veel duidelijker dan wanneer ik er hier een beschrijving van geef, het zelfde geldt voor het plakken.

De bloem die op het doosje is geplakt bestaat uit een Strawberry Slush bloem van de Mixed Bunch set en een opgerolde bloem.
Hiervoor gebruik je de grootste cirkelpons (6,4cm) en daarna knip je de cirkel tot een spiraal, maar je kunt ook de nieuwe Spiral Flower Orginals Die en de Big Shot gebruiken, dan krijgt je bloem 'echte' blaadjes, maar het principe is hetzelfde.
Je kunt je spiraal van binnen naar buiten oprollen of van buiten naar binnen, zelf begin ik altijd aan de buitenkant met een tandenstoker om een mooi beginnetje te maken. Als je de bloem hebt opgerold plak je met een glue dot het laatste stukje aan de onderkant vast. Ik gebruik geen vloeibare lijm omdat dan je bloem los kan schieten voordat de lijm droog is en dan kun je overnieuw gaan rollen.
Als je voor de bloem het Core'dinations Cardstock gebruikt kun je als je de bloem hebt opgerold deze ook nog schuren zodat hij verschillende tinten krijgt en er levendiger uitziet.

Stempels: Mixed Bunch (W128442/C125537)
Kleuren: Very Vanilla, Old Olive, Strawberry Slush
Overig: Blossem Punch (125603), Circle Punch 6,4cm (120906), Decorative Label Punch (120907)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten